Basiscursus Elektra aan Boord

SloepNed Watersport Balk start
 Basiscursus Elektra aan Boord

Schrijf je nu in voor onze basiscursus Elektra aan Boord

Eerste cursusavond begint op donderdag 

3 oktober 2019, Locatie Dubbelstraat 11 in Balk, aanvang 19.00 uur

Basiscursus Elektra aan Boord

Heeft u wel eens een probleem gehad met elektra aan boord? Denk hierbij aan een lege accu, terwijl die gisteren nog vol was? Er brandt een lampje op uw dashboard en u heeft geen idee wat de oorzaak is? U wilt een lichtpunt aanleggen of een USB-stopcontact en u weet niet waar u moet beginnen? U heeft uw vaartocht moeten onderbreken vanwege een elektrisch probleem?

            

Veel eigenaren van sloepen en/of boten zijn onbekend met de werking van elektra aan boord. Ze blijven er liever vanaf. En dat is echt niet nodig!  


Sloepned  Watersport biedt u de "Basiscursus Elektra aan Boord" aan. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wat is stroom?  

Hoe werkt een stroomcircuit? 

Wat is de betekenis van diktes en kleuren van stroomdraden?

Wat is een zekering en hoe werkt deze? 

Hoe ontdek ik een storing en hoe los ik deze op? 

Hoe leg ik stroomdraden veilig aan?

 

In 5 cursus avonden worden de bovenstaande vragen beantwoord. Met eenvoudige praktijkvoorbeelden gaat u zelf aan de slag. Om mee te doen aan deze cursus is geen voorkennis nodig. Om voldoende aandacht te kunnen geven aan individuele vragen is er plaats voor maximaal 10 deelnemers.


Meldt u vandaag nog aan voor onze "Basiscursus Elektra aan Boord". Ontdek, dat u in staat bent om kleine (en soms ook grote) elektra problemen zelf op te lossen.

Martijn HeereMartijn Heere

Cursusleider

Basiscursus Elektra aan Boord 


Voor wie :

Geschikt voor mensen die kleine, maar ook grotere elektra problemen, eenvoudig willen oplossen. Wij geven praktijklessen in een kleine groep.  In de groep die start op 03 oktober 2019 is nog plaats. Interesse in deelname? Meldt u nu aan.


Wanneer:

De cursusavonden zijn op 03 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober en 31 oktober 2019. Aanvang 19.00 - 21.30 uur.


Waar:

SloepNed Watersport, Dubbelstraat 11 in Balk 


Uw investering is € 250,00 inclusief BTW.  


Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van het volgende gereedschap; eenvoudige multimeter, striptang, kniptang, amp tang, schroevendraaier setje met minimaal 2 maten kruiskop en twee platte schroevendraaiers. Deze set is bij ons te verkrijgen tegen een gereduceerd bedrag.

 

DE INSCHRIJVING VOOR DE BASISCURSUS IS NU OPEN

Waarom heeft SloepNed Watersport deze Basiscursus ontwikkeld?

In de zomer van 2016 ontmoette Klaas de Jong en Martijn Heere elkaar. Klaas wilde dat Martijn zijn elektriciteit aan boord eens nakeek. Hij had zijn schip van iemand anders gekocht en had het gevoel dat het met de elektriciteit aan boord niet helemaal goed zat. Ook vond hij het spannend om met zijn vingers aan de elektriciteit te komen.  Martijn bekeek de situatie en besloot eerst alle overbodige elektriciteitsdraden weg te knippen. Volgens Klaas een gewaagd project, volgens Martijn noodzakelijk. Na deze operatie, bleven er alleen de stroomdraden over die functioneel waren. Er kwam weer overzicht.


In 2017 vertelde Klaas dat hij binnenkort ging stoppen met lesgeven. Naar aanleiding van zijn eigen ervaringen en de praktijk voorbeelden die  Martijn hem had gegeven leek het hen zinvol om een cursus te ontwikkelen rondom elektriciteit. Samen gingen ze om tafel en thuis in Wageningen legde Klaas de basis voor deze cursus. Na meerdere gesprekken kreeg de cursus inhoud en werd besloten om de cursisten praktijkles te gaan geven. Zo kunnen mensen zelf ervaren hoe je een accu doormeet, of stroomdraden kunt herkennen. Ook de werking van een zekering of het aanleggen van een USB stopcontact  is een van de onderdelen.

Klaas de Jong
De "Basiscursus Elektra" aan Boord is ontwikkeld door Klaas de Jong en Martijn Heere. Beiden zijn aanwezig tijdens alle 5 de cursusavonden en zullen de praktijklessen begeleiden. De theorielessen worden door Martijn Heere gegeven.

Bekijk al onze video's en wordt lid van ons YouTube kanaal

Abonnee YouTube SloepNed

U wilt liever op een ander tijdstip deelnemen aan deze cursus! Dat kan.

De volgende groep start in het voorjaar van 2020. Schrijf je hieronder in en u krijgt als eerste bericht wanneer we met een nieuwe groep starten.

Copyright 2019, SloepNed Watersport Balk - Disclaimer