Houten Zeilboten Verhuur

Houten Zeilboten verhuur, TOP

Top Zeilboot

Foto top-zeilklasse.nl

Naast onze sloepverhuur, verhuren wij dit jaar ook houten zeilboten. We hebben gekozen voor een TOP. Dit is een ideale boot om mee te zeilen en jeugdherinneringen mee op te halen. 

De zeileigenschappen zijn geweldig.  Een zeilboot waar je comfortabel mee kunt toeren en ook een boot met uitstekende planeereigenschappen. Wanneer vrienden of familie een sloep bij ons huren en U wilt meer actie...huur dan deze prachtige houten zeilboot. Mail of bel 0514 745 008 en reserveer direct.

​U kunt de Top een dag huren om lekker mee te zeilen maar ook voor meerdere dagen. Hieronder vindt u de prijzen en mogelijkheden. 

Top Zeilboot

De TOP (Tot Ons Plezier) is ruim genoeg om met de hele  familie gezellig te gaan zeilen. De kop is vrij breed zodat opspattend water niet te veel in de kuip komt. Het zeil is te reven en makkelijk te hanteren. Slapen onder de dektent is goed te doen. De vorm van een TOP lijkt iets op die van de Schakel, alleen is deze groter. De TOP is gaffelgetuigd en voorzien van een spinaker. Een buitenboordmotor aan de spiegel behoort tot de mogelijkheden. De mast kan makkelijk zakken zodat alle bevaarbare plekjes ook te bereiken zijn. Met het oplaadbare midzwaard zijn ondieper plaatsen te bezeilen.

Het gaffeltuig, van zo’n 16 vierkante meter, geeft het schip een nostalgisch tintje maar daar houd de nostalgie dan ook meteen op. Zeker als op de bezeilde rakken, de bont gekleurde spinnaker er bij gehesen wordt, is de TOP in een sportief wedstrijdschip met een totaal aan zeiloppervlak van 28m2. Aan de wind vanaf 3 Bft. is de bemanning in de trapeze geen overbodige luxe.