Pampus bouwnummer 54 uit 1935 | Bemiddeling | € 9.900

Pampus

Pampus uit 1935 | Bemiddeling | € 9.900,00

Pampus, gerestaureerd in 2018! Compleet met historisch dossier en origineel koopcontract.

Merk: Pampus
Model: Pampus 54
Soort boot: Open zeilboot
Materiaal: Mahonie hout
Type motor: Geen
Ligplaats: Balk, Friesland
Lengte: 6.60 meter
Breedte: 1.70 meter
Staat van de boot: Uitstekend
Staat interieur: Goed
Boot schadevrij: Ja
Boot vaarklaar: Ja
Geen epoxy

Opties en accessoires: Dekzeil, fenders, landvasten, fenderlijnen.

Deze Pampus 54 is in 1935 gebouwd bij Jachtwerf de Vries Lentsch in Amsterdam en kreeg daarbij een meetbrief. De Pampus vaart met het oude zeilplan. Het grootzeil is 6 jaar oud en de fok is 4 jaar oud en verkeren in goede staat.

Ze heeft in 2006 (professioneel) een compleet nieuw dek gekregen met dekspiegel en dekknie en zijn er nieuwe delen in de gangboorden aangebracht ook is alles in de lak gezet. In 2018 heeft de Pampus een compleet nieuwe kiel en kielbalk gekregen, alsook een compleet nieuw roer en roerstang (roestvrijstaal). Tevens is de mast geheel gerestaureerd en is het onderwaterschip met 3 lagen in de antifouling gezet. Het schip staat mooi in de lak en is schoon.

Het dekkleed is pas enkele jaren oud en verkeert dan ook in goede staat. Er is ook een kuiptent aanwezig die enkele jaren ouder is, maar ook in goede staat verkeert. Uiteraard is er ook een huik aanwezig. Met nieuw anker, 4 nieuwe fenders en 4 nieuwe landvasten.

In de winter ligt deze Pampus altijd in de winterstalling en liggen de zeilen warm en droog in huis. De trailer op de foto’s is een extra optie en kunt u kopen bij deze Pampus, deze Mator 16-73-WS is zeer goed onderhouden en gekeurd (vaste prijs € 2.000,00)

Alle documenten (vanaf 1935) zijn aanwezig en beschikbaar. Zo zijn er ook vele foto’s, zoals o.a. van de laatste (professionele) restauratie, aanwezig en beschikbaar. De Pampus verkeert in uitstekende staat en is vaarklaar. Er zijn geen wedstrijden mee gevaren. Het is een prachtig klassiek schip met uitstekende vaareigenschappen.

Ziet u zichzelf al zeilen met deze prachtige SloepNed Occasion? Dat kan, maak nu een afspraak en bel 0514 745 008 of mail. Of loop binnen in onze showroom aan de Dubbelstraat 11 in Balk. Bent u op zoek naar een grotere zeilboot met iets meer luxe ? Bekijk dan ons complete zeilaanbod.

Disclaimer: Hoewel er door ons uiterste zorg is besteed aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.